Kunst & Architectuur

Unieke kunstwerken, prachtig ontworpen gebouwen en luxe inrichting van Piet Boon. Op Hof van Saksen kijkt u uw ogen uit. Zo vindt u in hoofdgebouw Havezate niet alleen kunstwerken in het souterrain, maar ook in de verschillende restaurants. En vindt u op verschillende plekken op het resort prachtige sculpturen. Wilt u er geen één missen? Wandel dan de kunstroute. U komt ogen tekort.

Kunstroute

Rode Hond

Een reusachtige rode hond houdt de wacht op het resort. Volgens kunstenaar William Sweetlove brengt de hond niet alleen een hoopvolle boodschap, maar ook een strenge waarschuwing tegen de klimaatverandering. Zo zijn de laarzen aan de voorpoten bedoelt om te beschermen tegen de opwarmende aarde en houdt een riem op de rug van het dier een fles schoon drinkwater in balans.

#Hofvansaksen

Heb je mooie nieuwe herinneringen gemaakt tijdens jouw vakantie op Hof van Saksen? Deel ze met #Hofvansaksen en inspireer ons en anderen met de momenten die jou het meest bijblijven.

Henk Helmantel in Drents Museum en op het resort

In de hal boven de piano hangt het grootste stilleven dat meesterschilder Henk Helmantel heeft gemaakt. Maar dat is niet het enige werk van zijn hand op ons resort. Er hangen er nog 24. En tot en met 5 september 2021 is in het Drents Museum een tentoonstelling te zien met nog 70 van zijn kunstwerken. Op slechts 15 minuten van het resort. Uiteraard zijn bezoekers van het museum ook van harte welkom op Hof van Saksen om Helmantel’s werken te bekijken.

Collectie Harms Rolde

Collectie Harms Rolde is een professionele kunsthandel, gespecialiseerd in het Hedendaags Realisme. Gevestigd op Hof van Saksen vertegenwoordigen zij verschillende kunstenaars. Niet alleen Henk Helmantel, maar ook Matthijs Röling, Sam Drukker, Ton Dubbeldam en vele anderen. De schilderijen zijn te vinden in hoofdgebouw Havezate en, verspreid over het resort, zijn sculpturen te vinden. 
Meer informatie

Architectuur

Dat Hof van Saksen met oog voor detail is ontworpen ziet u overal terug op het resort. Zo zijn de boerderijen en hoofdgebouw Havezate ontworpen door architect Cor Kalfsbeek. Met een knipoog naar het verleden zoals hij dat zelf zo mooi zegt. De absolute luxe en kwaliteit van de inrichting zijn van de hand van interieurontwerper Piet Boon. De tuinen rondom de Havezate zijn ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf, onder andere bekend van Ground Zero in New York. 
Lees meer over architectuur