Spelen én leren: Kinder Academies voor thuis

Niet alleen op ons resort, maar ook thuis inspireren wij u graag met leuke tips. Van koken tot knutselen en van bouwen tot kleuren. Omdat spelen en leren simpelweg altijd leuk is. Veel plezier!
De nieuwste tips van deze week:

Koken met Chef Nino

We stellen u graag voor aan 'Chef Nino', onze Italiaanse Chef Kok van restaurant Gusto. In zijn eigen keuken geeft hij het geheim van een overheerlijke gerechten prijs. Lukt het u om aan de hand van zijn uitleg zelf deze authentieke Italiaanse maaltijd te bereiden? Buon appetito.  

Kook Academie in eigen keuken

Tover uw keuken om tot echte Kook Academie! Deze week laat onze Chef Kok Louis zien hoe u zelf een culinaire tosti met zalm en avocado in de pan bakt. Bekijk de video of download een recept van één van de andere toffe lekkernijen. En vergeet jullie lekkers natuurlijk niet te delen via #HofvanSaksen!
https://www.youtube.com/watch?v=FQ6mM-mvDOQ&feature=youtu.be

Ken je Fransje Piepelaar al?

Fransje is het jongste muisje van de muizenfamilie Piepelaar en beleeft allerlei avonturen. Als er nieuwe muisjes op komst zijn, moet kleine Fransje het warme nest uit. En dan beginnen zijn avonturen. Benieuwd naar deze avonturen? Het boek met de verhalen is te koop bij de Adventure Shop op ons resort. En thuis kun je alvast kennismaken met Fransje met deze kleurplaat. Hoe ziet jouw Fransje eruit?
Download de kleurplaat

Knutsel Academie aan de eettafel

Zoef...daar vliegt je supersnelle vliegtuigje door de tuin of huiskamer! Helemaal zelf gevouwen met hulp van de video van onze Knutsel Academie. Doen jullie mee?
https://www.youtube.com/watch?v=mkyaGhF2fnQ&feature=youtu.be

Hof van Saksen Family Workout

Tijdens deze periode is het extra belangrijk om fit te blijven, daarom brengen wij de sportschool naar uw woonkamer! In de video geeft Alex een sportieve workout voor het hele gezin. Doen jullie mee? Deel jullie thuisgym via #hofvansaksen en laat zien hoe fanatiek jullie zijn.
https://www.youtube.com/watch?v=QQ68N6huYlI&feature=youtu.be

Techniek Academie in huis of de tuin

Zijn de kids bij u thuis dol op timmeren, zagen en schroeven? Bouw dan samen uit 1 stuk hout een vogelhuisje! Met onze omschrijvingen, en misschien een beetje hulp van papa of mama, is alles mogelijk. Tip: bekijk de video ter inspiratie.
https://www.youtube.com/watch?v=WRok05ywFlI&feature=youtu.be

Uw eigen Spoor Academie in sneltreinvaart

Bouw de langste spoorbaan, met de locomotief en spoorrails uit het knutselpakket! Voor alle dwarsliggers, machinisten en conducteurs in spé. Uw eigen Spoor Academie is geopend! Deel de creaties via #hofvansaksen en laat zien hoe lang de spoorbaan is geworden. Tip: bekijk de video ter inspiratie.
https://youtu.be/j3-O8U1Fgho

Creëer uw eigen Mode Academie

Couturiers in de dop opgelet! Creëer een heuse Mode Academie thuis en maak een eigen knuffel. Zoals een vrolijke kat bijvoorbeeld. Maar een eigen ontwerp kan natuurlijk ook heel goed. Zoek wat lapjes stof of vilt bij elkaar en ga lekker aan de slag. En laat ons via #hofvansaksen gerust zien wat het is geworden. Vinden we leuk.